onsdag 8 februari 2017

En hälsning från Anna Kiberg Batra.




Hela Sverige ska jobba 

Vi lever i klyftornas Sverige. Samtidigt som fler än någonsin går till jobbet en vanlig dag så växer utanförskapet. Motsvarande en miljon människor lever av bidrag i stället för av arbete. I utanförskapets spår ökar också otryggheten. Till detta kommer att omvärlden just nu är mycket osäker.

Jag ser med stor oro på att möjligheten att skapa fler svenska jobb försvagas i en tid då den globala konkurrensen skärps. Om det inte finns rätt förutsättningar för att skapa fler svenska jobb i hela landet riskerar vi alla att bli förlorare.

Utanförskapet drabbar inte ”någon annan”, utan påverkar alla i samhället. Varje krona som går till bidrag är en krona som i stället kunde ha gått till jobb, fler poliser, mer undervisning i skolan och en bättre välfärd. Utanförskapet undergräver vår gemensamma vilja att Sverige ska vara ett land för alla. För Sveriges styrka och sammanhållning bygger på att alla gör sitt bästa efter sin förmåga – att vi alla gör rätt för oss.

Vi moderater vill att hela Sverige ska jobba. Nu. Sverige behöver en ekonomisk politik som ser värdet i var och en som går till jobbet varje morgon och ger fler möjlighet att göra det. En politik som ser till att fler svenska jobb kan skapas. En politik som ser till att våra gator återigen blir trygga. Och det är bråttom.

Jag söker mandat för en alliansregering och vill leda en sådan efter nästa val. Men att avvakta med nödvändiga reformer till efter valet 2018 försvagar Sverige. Därför har jag berättat att jag vill att Alliansen går fram med en gemensam budget så snart vi kan. I Dagens Nyheter [l
änk] i dag berättar jag mer om vilka viktiga steg som Sverige behöver ta redan nu.
Arbete ska alltid löna sig
Fler poliser på våra gator
Mer kunskap i skolan och en trygg välfärd
Stopp för straffskatter på svenska jobb 

En alliansbudget skulle stärka Sverige och öka vår stabilitet. Det som skapar instabilitet och hotar Sveriges styrka och sammanhållning är om utvecklingen får fortsätta åt fel håll, utan att vi gör allt vi kan för att vrida den rätt. En gemensam alliansbudget löser självfallet inte alla Sveriges problem. Men varje steg i rätt riktning är viktigt.

Vi moderater är övertygade om att Sverige kan mer. Därför vill vi ta ansvar för att vända Sverige rätt. Det engagemang som Du som medlem eller som förtroendevalda visar och bidrar med är avgörande i det arbetet.