tisdag 30 april 2019

Valborgshälsning från Ulf Kristersson



Hej,
Jag vill ta det här tillfället att önska alla medlemmar i Moderaterna en fin valborgsmässoafton! Eller siste april till er som föredrar det. Det är ett tillfälle att samla energi och förhoppningsvis ta lite ledigt.
Men det finns mycket i Sverige som skaver. Som inte går att gömma bland valborgseldar och försommarkvällar. För Sverige har stora samhällsproblem. Trots att vi betalar bland världens högsta skatter, så fungerar inte de grundläggande samhällsfunktioner som människor måste kunna lita på.
Under Socialdemokraternas tid vid makten har vårdköerna mer än fördubblats. Hälften av alla kvinnor med bröstcancer får inte vård i tid. Antal dödsskjutningar har mer än fördubblats. Idag bor över en halv miljon människor i de områden som polisen kallar utsatta. Det finns barn som är födda i Sverige som knappt talar svenska. Det här är inte den svenska modellen. I vart fall inte en svensk modell som Moderaterna accepterar. Därför kommer vi att göra allt vi kan för att vända den rätt. Men det kräver en helt annan politik. Förmågan att prioritera efter tydliga värderingar och en långsiktig idé om hur vi ska stärka Sverige i framtiden. Det här talade jag om på vårt Sverigemöte för ett par veckor sedan. Se gärna talet här.
Mycket behöver också göras här och nu. Det är därför sorgligt att se den budget Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet har lagt fram. Mindre pengar till polisen till förmån för ett lapptäcke av utgiftsökningar – allt från bäversafari till byggsubventioner. 
Lika bekymmersamt är den politiska inriktningen: Fortsatt kravlöshet från det offentliga, ingen bidragsreform och flathet mot hedersproblematiken. 
Men Sverige är ett land med stora möjligheter och jag vet att vi har förmågan att ta tag i våra problem. Men då behöver vi lägga grunden för en ny svensk modell som tar tag i den misslyckade integration som lämnar så många utanför. Som kapar de växande vårdköerna och ser till att klassrummen åter blir en plats för klassresor. Som krossar gängkriminaliteten och upprätthåller lag och ordning – för alla. En modell för ren miljö och en planet som klarar klimatet. För ett land som bygger något gemensamt.
Sverige behöver Moderaterna och Moderaterna behöver dig. Varje enskilt medlemskap gör skillnad. 
Nu ska vi snart möta väljarna i Europaparlamentsvalet. Jag kommer att kampanja tillsammans med våra kandidater hela vägen till målgång den 26 maj. Jag hoppas att du kommer göra mig och alla andra sällskap. Det behövs fler moderater i Bryssel.
 Allt gott,