tisdag 31 januari 2017

(M) i Blekinge kräver svar av Ygeman!












Nu vill Moderaterna i länet lyfta upp kravet om fler poliser i Blekinge till högsta nivå – till inrikesministern Anders Ygeman (S).

– Det är inte rimligt att våra invånare ska behöva överlåta stora delar av sina resurser till Malmö, säger Jeppe Johnsson och Camilla Brunsberg i ett uttalande.
                                  
Det är Moderaterna i Blekinge, anförda av ordföranden Jeppe Johnsson och Camilla Brunsberg, vice ordförande, som nu kräver svar från inrikesministern Anders Ygeman när det gäller polissituationen i länet.

Efter att (M) har träffat poliser, chefer inom polisen samt före detta regionpolischefen Annika Stenberg vill man nu ta frågan till högsta ort.

– Vi kan inte öppet stå och se på när utredningar läggs ner för att det saknas resurser. Vi kan inte acceptera att kvinnor och äldre begränsar sitt sätt att leva för att regeringen inte klarar av att upprätthålla lag och ordning, säger Jeppe Johnsson, ordförande för Moderaterna i Bleking

Camilla Brunsberg (M):

– Unga lockas in i kriminalitet och andra blir utsatta för den, en kriminalitet som regeringen har tappat greppet om. Butiksägare slutar ringa polisen utan kontaktar istället väktare. Narkotika säljs öppet. Vi kan inte acceptera denna utveckling och kräver nu fler poliser till Blekinge.

(Nätupplagan av Sydöstran 17 01 31)