tisdag 31 januari 2017

Ökade resurser till försvaret!



Ökade resurser till försvaret!


Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen pågår nu. Vi är flera moderater som är på plats. Rikskonferensen är ett viktigt tillfälle för diskussion om hur Sverige ska möta utvecklingen i omvärlden och vårt närområde. 
Det försämrade säkerhetsläget kräver att vi agerar redan nu. Resurserna till försvaret behöver öka rejält. Vi kan inte vänta tills nästa försvarsbeslut, som planeras först 2020. 
Moderaterna föreslår därför förstärkningar som ger ökad försvarsförmåga i närtid: en förstärkning av hela samhällets krisberedskap, att arbetet med att gå med i Nato ska påbörjas samt totalt 8,5 miljarder kronor extra till försvaret under nuvarande inriktningsperiod, utöver redan beslutade resursökningar. 
Anna Kinberg Batra, Ulf Kristersson, Hans Wallmark och Karin Enström skriver på DN Debatt om hur Moderaterna vill stärka försvaret: http://www.dn.se/debatt/hoj-forsvarsanslaget-med-500-miljoner-i-varbudgeten/ 
Under Rikskonferensen presenterade Stefan Löfven regeringens nationella säkerhetsstrategi. Moderaterna håller med om flera delar av analysen i säkerhetsstrategin, men dessa kräver samtidigt konkreta slutsatser: ökade resurser behövs här och nu. Löfven står däremot fortsatt tomhänt, inga ökade resurser till varken försvaret eller Polisen ingick i strategin, trots ett alltmer aggressivt Ryssland och problemen med terrorhot och organiserad brottslighet. 

Jag kommenterar regeringens säkerhetsstrategi bl.a. här: http://tt.omni.se/e7d45c81f810a6e7083cac925cafb560905cd6cc