tisdag 16 maj 2017

Arbetslinjen står mot bidragslinjen!





Arbetslinjen står mot bidragslinjen

Sverige är ett av världens bästa länder, med stark ekonomi och trygg välfärd. Men Sverige står inför stora utmaningar av ett slag som vi inte har mött tidigare. 
Det är högkonjunktur – ändå ökar antalet arbetslösa. Sveriges möjligheter att skapa nya jobb hotas. Integrationen fungerar inte. Jobbklyftan mellan inrikes och utrikes födda växer. Och inom en tioårsperiod väntas Sverige ta emot en halv miljon nyanlända.
I söndags var det partiledardebatt i SVT:s Agenda. Där blev skillnaderna i svensk politik tydliga. På ena kanten finns Stefan Löfven som blundar för verkligheten. På den andra finns Jimmie Åkesson som ser problem överallt, men inte presenterar lösningar.
Inget av detta leder Sverige framåt. Men det gör vi moderater. 
Det ska alltid löna sig att arbeta. Därför ska den som jobbar få mer i plånboken varje månad genom sänkt skatt. 500 kronor mer för vanliga yrken som sjuksköterska, lärare och poliser.
Bidrag får aldrig tränga ut välfärden. Därför behövs ett bidragstak så det lönar sig att jobba. 
Alla ska kunna känna sig trygga. Därför behövs fler poliser och högre polislöner.
Jag vill ta vara på det som är Sveriges styrkor och se till att lösa de problem vi har. Därför behöver Sverige moderat politik med en plan för ett starkare Sverige. Därför behöver Sverige en ny alliansregering.
Vägen in i det svenska samhället går via jobbet. Jobbet ger frihet, trygghet och möjlighet att bestämma själv över sitt liv. Och när fler jobbar blir kostnaderna för bidrag mindre. Då får vi mer pengar till fler poliser, fler lärare och en sjukvård som fungerar. Urholkar man arbetslinjen så urholkar man välfärden.
Ska Sverige vara starkt och hålla ihop måste arbetslinjen utvecklas – inte avvecklas.
Läs min artikel i Expressen här.  
Se partiledardebatten del 1 här och del 2 här.