lördag 27 maj 2017

Attacken i Manchester.


Hej,

I veckan drabbades Manchester, Storbritannien och Europa av en fruktansvärd attack. Tusentals barn, ungdomar och vuxna hade samlats för att gå på konsert, dansa och ha roligt tillsammans. Istället hände det som inte fick hända. 22 personer dödades. Många av dem barn och ungdomar. Det berör särskilt och det är säkert många som kramar sina barn extra hårt nu i dagarna. 

Det här är en fruktansvärd attack mot hela vårt samhälle och vårt sätt att leva. Vi känner vrede mot dem som ger sig på vårt samhälle och vår livsstil. Samtidigt är vi fast beslutna att aldrig låta hatet vinna. Mina varmaste tankar går till offren, deras familjer och vänner och till alla britter. 

Attacken i Manchester påminner oss om att även Sverige drabbats av ett fruktansvärt terrordåd och att det kan hända igen. Det får vi inte vara naiva inför. Därför är det viktigt att stärka Sveriges skydd mot terrorismen. Moderaterna är beredda att göra vad som krävs för att öka säkerheten och tryggheten i hela landet. 

Nu behöver vi fler poliser med bättre villkor, skärpta straff för brott med terrorkoppling och ökade möjligheter till kameraövervakning för polisen, läs gärna mer om det här. Vi måste också stärka möjligheterna att upptäcka hot mot vår säkerhet innan det är för sent. Då behöver våra underrättelsemyndigheter ges ökade resurser och Säkerhetspolisen måste kunna få tillgång till uppgifter genom signalspaning. 

Tillsammans måste vi nu stå starka och stå upp för friheten och det öppna samhället.

Hälsningar,

signatur Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra
Partiordförande