fredag 24 mars 2017

Sverige skall ha minst 25 000 poliser senast 2025!!





Sverige ska ha minst 25 000 poliser

I mitt tal i dag, när Sverigemötet inleddes i Karlstad, presenterade jag samlade reformer för att öka tryggheten i Sverige. Det handlar om ett långsiktigt förebyggande arbete, skärpta straff och rejäla förstärkningar av svensk polis. Sverige ska ha minst 25 000 poliser senast år 2025.
Var tredje kvinna är otrygg i sitt eget bostadsområde. I slutet av förra året var antalet ouppklarade mord högre än någonsin. Polischefen i Rinkeby har berättat att kriminella gäng skrattar åt samhället. 
Det är provocerande när vissa försöker relativisera den otrygghet många känner inför det meningslösa våldet. Jag är övertygad om att det aldrig hade skett om otryggheten varit nära dem som förminskar problemen. 

Moderaterna ska bryta trygghetskrisen.
Det finns inte en enkel lösning på problemen. Utan för att verkligen göra skillnad krävs ett större grepp: 
Förebyggande åtgärder, skärpta straff och fler verktyg för att upprätthålla lag och ordning är viktiga för att garantera tryggheten. 
Och om fler brott ska klaras upp, då måste svensk polis fungera bättre. Sverige ska ha minst 25 000 poliser senast år 2025. Det är en ordentlig ambitionshöjning som skulle göra stor skillnad. Vi behöver också öka respekten för yrket och höja polislönerna. Och i arbetet med att få ordning på svensk polis ingår även att byta ut rikspolischef Dan Eliasson.

Du kan se talet här.
Här finns talet i sin helhet och mer information om våra samlade reformer för ökad trygghet.
Jag skriver på Aftonbladets debattsida om Moderaternas trygghetssatsningar.
Se filmen Trygghet att lita på.

I morgon kl. 11:45 avslutas Sverigemötet av vår partiordförande Anna Kinberg Batra, som kommer att tala om vårt partis färdriktning och hur Sverige ska blir starkare. 
 Anna Kinberg Batras tal går att följa här.


Följ oss:
Moderaterna på Facebook

Moderaterna på Twitter

Moderaterna på Instagram

Moderaterna på YouTube

     https://www.facebook.com/groups/lyckebymoderaterna/